Ulvsby herrgård

På Ulvsby herrgård, en av Värmlands vackra herrgårdar, bor man hemtrevligt, lugnt och lantligt, helt nära sjön Fryken i Sunne. I hotellets restaurang lagas god mat med råvaror som valts med omsorg.
Öppettider

Öppet året runt

Kontakt
Arrangör
Ulvsby herrgård
Adress
Ulvsby herrgård
Sunne
Telefon: +46 565 140 10
Plats
Ulvsby herrgård

Ulvsby herrgård
686 93 Sunne

Ulvsby herrgård har en lång och spännande historia. Drottning Kristina lär ska ha utnämnt gården till säteri men ångrat sig för att kunna njuta av plasten själv. Ja, det här är en plats att njuta på, här har människor mötts för fest och mat ända sedan 1600-talet. Idag fortsätter vi att njuta av vällagad mat, avkopplande möten och en och annan fest. Den här herrgården kallades i Selma Lagerlöfs roman om Gösta Berling för Länsmansgården. Det var också benämningen på gården till helt nyligen.

Här bodde på 1800-talet Kronolänsman Wahlstrand, den man som Selma Lagerlöf sägs ha haft som förebild för sin sagan. Även då var herrgården en uppskattad plats för fest och mat. Kronolänsmannen behövde förstås ett häkte på gården så här fanns ett så kallat Kronohäkte. Det gamla häktet brann olyckligt ner för något år sedan och har nu ersatts med en ny byggnad som inreds i herrgårdsstil. Bo och sov gott mellan nymanglade lakan och vakna utvilad till fågelsång och frukost med utsikt över sjön Fryken. Hotellet har totalt 38 hotellrum

Restaurang

Matens roll för en lyckad fest, högtid eller samvaro står här högt upp på listan och utgör en egen upplevelse. Vad sägs om nässelsoppa med pocherade ägg från granngården eller toast med löjrom från Vänern? Ulvsby herrgård är en plats för smaklökarna och för ögonen för här kan du avnjuta både frukost och middag. Efter maten bjuds du en våning upp för här serveras kaffe efter maten.

Koppla av i lugnet på herrgården, spela ett parti boule, njut av hettan i den vedeldade bastun eller läs en bok, i det lilla herrgårdsbiblioteket finns böcker att låna och Selma Lagerlöf är med säkerhet en av författarna du finner verk av här.. Anläggningen har även fina, nyrenoverade konferenslokaler med modern utrustning.

Det finns mycket att uppleva i Sunne. Läs mer på www.sagolikasunne.se

Snabbfakta

  • Öppet: Året runt
  • Avstånd: från Sunne centrum: 4 km
  • Antal rum: 38 varav 2 sviter
  • Antal bäddar: 83 bäddar.
  • Restaurang: Ja
  • Husdjur: Är välkomna mot avgift