Ulvsby herrgård

På Ulvsby herrgård, en av Värmlands vackra herrgårdar, bor man hemtrevligt, lugnt och lantligt, helt nära sjön Fryken.
Kontakt
Arrangör
Ulvsby herrgård
Adress
Ulvsby herrgård
Sunne
Telefon: +46 565 140 10

Lång och spännande historia

Drottning Kristina lär ska ha utnämnt gården till säteri men ångrat sig för att kunna njuta av plasten själv. Ja, det här är en plats att njuta på, här har människor mötts för fest och mat ända sedan 1600-talet. Idag fortsätter vi att njuta av vällagad mat, avkopplande möten och en och annan fest. Den här herrgården kallades i Selma Lagerlöfs roman om Gösta Berling för Länsmansgården. Det var också benämningen på gården till helt nyligen.

Här bodde på 1800-talet Kronolänsman Wahlstrand, den man som Selma Lagerlöf sägs ha haft som förebild för sin sagan. Även då var herrgården en uppskattad plats för fest och mat. Kronolänsmannen behövde förstås ett häkte på gården så här fanns ett så kallat Kronohäkte. Det gamla häktet brann olyckligt ner för något år sedan och har nu ersatts med en ny byggnad som inreds i herrgårdsstil. Här kommer alla rummen ha sjöutsikt och ha kaklade badrum i vacker stil. Här kan du bo och sova skönt mellan nymanglade lakan och vakna utvilad till fågelsång och frukost med utsikt över sjön Fryken. Hotellet har totalt 21 hotellrum (utökas under 2018)

Restaurang

I hotellets restaurang, lagas erkänt god mat med råvaror som medvetet valts ut. Matens roll för en lyckad fest, högtid eller samvaro står här högt upp på listan och utgör en egen upplevelse. Vad sägs om nässelsoppa med pocherade ägg från granngården eller toast med löjrom från Värnern? Ulvsby herrgår är en plats för smaklökarna och för ögonen för här kan du avnjuta både frukost och middag med utsikt över Fryken.

Café Tant Blå

En trappa upp serveras kaffe efter maten i Café Tant Blå. Är du bara sugen på en fika kan du inta en plats på verandan eller i cafét med skön utsikt ner till sjön Fryken. Koppla av i lugnet på herrgården, spela ett parti boule, njut av hettan i den vedeldade bastun eller läs en bok, i det lilla herrgårdsbiblioteket finns böcker att låna och Selma Lagerlöf är med säkerhet en av författarna du finner verk av här.. Anläggningen har även fina, nyrenoverade konferenslokaler med modern utrustning.

Snabbfakta

Öppet: Året runt

Avstånd: från Sunne centrum: 4 km

Antal rum: 38 varav 2 sviter

Antal bäddar: 83 bäddar.

Restaurang: Ja

Husdjur: Är välkomna mot avgift