Cykla i Värmland med Sunne som bas

Om du väljer att bo i Sunne på din resa så kan du lätt nå många bra cykelleder i Värmland härifrån. Har du ingen egen cykel finns det cyklar att hyra av flera uthyrare. Ibland behöver du lasta cykeln på bilen och köra en bit. Här ger vi dig några tips som gillar att cykla på stigar och helst cyklar mtb och vill ha variation i ditt cyklande men även tips för dig som vill cykla asfalt.

Cykla vid Skidtunneln i Torsby

Intill Skidtunneln i Torsby ligger ett område som heter Valberget. Här finns det omväxlande cykelleder som går på gamla stigar, körvägar och grusvägar. Korta och långa leder finns, som alla kräver olika mycket från dig som sitter på sadeln. Du kan välja en kort led som Valbergsrundan på 3 km eller kanske utmana dig med en av de längsta lederna som Bosebergsrundan på nästan 50km. 

Cykla Gunnarskogsleden

Strax väster om Gräsmark efter en halvtimmes färd kommer du till startplatsen för Gunnarskogsleden. Leden är en kombinerad cykel- och vandringsled så var beredd på att du kan möta eller passera vandrare utefter vägen. Längs leden finns flera rastplatser med vindskydd, grillplatser och torrdass. Du passerar tjärnar och cyklar genom skog både uppför och nerför. En led som ger variation helt enkelt.

Cykla Klarälvsbanan

Klarälvsbanan sträcker sig från Karlstad i söder till Hagfors i norr. Det här är en cykelled som byggts på en gammal järnvägsbank. Det innebär att det är inga branta backar, det är asfalt och det är 9 mil bilfritt cyklande om du så önskar. Stundom ser du den mäktiga Klarälven från leden. Från Sunne når du Klarälvsbanan närmst genom att köra väg 241 till Munkfors. Klarälvsbanan fortsätter i form av Klarälvsleden norrut från Hagfors ända till Sysslebäck.