mtb-trollskog-ljus-storbild
mtb-trollskog-ljus-storbild

Cykla i Sunne

När du är i Värmland och Sunne och är sugen på att uppleva naturen från cykelsadeln finns flera alternativ. Kanske vill du använda cykeln för att ta dig till några av besöksmål. Vad kan vara härligare än att susa fram på en slingrig grusväg en vacker sommardag? Från cykeln blir intrycken intensivare, dofter av lupiner och smultron, vinden som smeker din kind och fåglarna som kvittrar i buskaget kommer nära.

Cykla MTB på Sundsbergsområdet vid Selma Spa

I Sunne finns det iordningställda leder vid Sundsbergsområdet strax intill Selma Spa. Här kan du trixa dig fram mellan gran och fur längs olika slingor. Lederna ingår i Biking Värmlands system av kvalietetssäkrade cykelleder och finns med olika svårighetsgrad för barn och för den som är mer avancerad på sin färd med MTB:en.

mtb-sundsberg-fartcykel-standard

Cykelutflykter i Sunne

Sightseeing på cykel, kan det vara något för dig? Cykelleder har byggts på flera platser och i olika riktningar ut för att du ska kunna cykla säkert. När du är i Sunne och vill uppleva platsen genom att cykla olika rundturer eller mellan olika besöksmål så har vi här några tips. Hoppas att någon av våra rutter inspirerar dig!

220404_strandpromenadencykel

Har du ingen egen mountainbike så finns Abbas MTB Specialist på Långgatan i Sunne. Hit kan du också vända dig för service och om du vill köpa cykel eller tillbehör!

Förslag på fler cykelrundor

I Sunne finns det förslag på olika cykelturer både för dig som vill besöka olika besöksmål eller för dig som bara vill cykla en runda. Det finns många aktiva stigcyklister och de delar sina olika rutter i appar. Det är fint för dig som cyklar mtb. För dig som vill cykla rundor på grus- eller landsväg så har både Nature Adventure och Ulvsby Herrgård olika förslag och paket där cykel ingår. Även Selma Spa erbjuder cykelpaket.

Cykla med barn

När ett barn knäckt koden för hur man cyklar då går det inte att få stopp på ivrigt trampande fötter. Det är ju lätt att förstå, att ta sig fram på cykel är kul. Vill du cykla med ditt barn när du är i Sunne så finns det platser som det går utmärkt på. Mtb i skogen har sina fördelar då du och ditt barn inte behöver oroa er för trafiken. Vid Mejeriängen finns en teknikbana, en pumptrack, där det går bra att öva på att svänga och träna balansen. Ska du cykla med barn så är det bäst att du väljer cykelbanor och leder utan trafik. 

Vilken väg vill du cykla på?

När du väljer landsväg eller stig beror det säkert på vilken typ av cykel du har och varför du cyklar. Är det för träning längs landsväg eller är det för naturupplevelsen eller kanske för att förflytta dig mellan två platser? Du får mest ut av din cykeltur med rätt cykel. Det är inte lätt att cykla på grusväg med en racercykel och det är jobbigt att ta sig fram i skogen med mormors gamla cykel utan växlar på snirkliga stigar. När du väl är i Sunne har du den perfekta utgångspunkten att cykla på fler ställen i Värmland.